• Mille og Klaus, Roskilde

Organic Home

”Organic Home” var titlen på det diasshow, som Bo Franch-Mærkedahl præsenterede Klaus og Mille for. Det var starten på det haveprojekt, der skulle fuldende deres nybyggede klima/energi-hus.

”Den første præsentation, vi fik fra Bo, var vi helt blæst bagover af. Det var spot on på det, vi gerne ville have.”

Udgangspunktet for Klaus og Milles haveprojekt var, at de gerne ville ofre det, der skulle til, for at de kunne få en hyggelig have, der gik i tråd med, men også udfordrede deres minimalistiske stil.

”Vi vidste, at vi ikke selv var ”dygtige” nok til at komme op med nogle idéer og tanker om, hvad der skulle ske med vores have – det er ikke dér, vores spidskompetence ligger,” fortæller Klaus. 

Det var derfor heldigt, at han faldt i snak med Andreas Blond fra Karl A Byg & Entrepenør, som havde lavet udgravningerne til deres pool. Han anbefalede nemlig Klaus at tage kontakt til Bo, som han kendte fra tidligere samarbejde.

Det blev fundamentet for et godt samarbejde med Regionens Hus & Have.

”Regionens Hus & Have har formået at kigge på den stil, som vores hus er bygget i, og de materialer, det er bygget i og så forsøgt at trække det ud i de områder, der skulle være i haven,” siger Klaus.

Han tilføjer:

”En af de første ting, vi for eksempel besluttede os for, da vi byggede huset, var, at der skulle være sildebensparket, fordi det, synes vi, er overdrevet fedt. At Bo så kommer med det forslag, at ”når vi har sildeben herinde, hvorfor trækker vi så ikke det look ud på terrassen til at være med til at skabe hyggen”, det var bare helt perfekt.”

Brud med det ”firkantede”

Klaus beskriver sig selv som ”meget firkantet”. Der skal helst ikke være for meget ”tingeltangel” i hans hjem, før han føler sig stresset, fortæller han.

”Det går lige den ene uge om året, når juletræet er der, men så skal det tingeltangel også væk igen. Det behov skulle vi have med i vores haveprojekt samtidig med, vi skulle have hjælp til at skabe det, vi ikke kunne skabe selv – nemlig de elementer, der kunne bryde lidt med det ”kolde” udtryk og skabe noget hygge.”

Han tilføjer: ”Jeg tror, Bo kaldte vores oprindelige terrasse for ”en stor landingsbane”, hvilket var rimelig spot on, for det var vitterligt bare en masse beton,” griner Klaus.

Gennemsigtigt budget

Han og Mille føler, at de har fået meget for deres penge, og de har også været glade for den gennemsigtighed, der har været i forhold til det økonomiske.

”Jeg arbejder selv med salg og går op i, at jeg handler med mennesker, og det er samme oplevelse, jeg har fået igen fra Regionens Hus & Have. Det var dejligt nemt at overskue de budgetter, vi blev præsenteres for undervejs, fordi det var tydeligt beskrevet, hvad de forskellige ting, vi skulle betale for, var. Dermed var det også nemt at prioritere, hvad der var ”need to have”, og hvad der var ”nice to have,” fortæller Klaus. 

Referencer

Lidt fra LA og Asien

"Det var ikke fordi, de kørte mine idéer over; de byggede bare videre på dem, og det er jeg glad for, for vores have er blevet meget federe, end jeg kunne have forestillet mig.”

Organic home

"Regionens Hus & Have har formået at kigge på den stil og de materialer, vores hus er bygget i, og så trukket det ud i vores have.”

Haven matcher det indre af huset

Marianne og Steen har købt et gammelt bjælkehus i Hornbæk, hvor de som noget af det første, efter de var flyttet ind, fik lavet en swimmingpool. Nu omkranser resten af haven deres unikke stil.

 • En veludført opgave leder naturligt til den næste

  "Vi forstår vigtigheden i, at du som kunde kan regne med en dedikeret, personlig og professionel service".

  Stiftere og indehavere af Regionens Hus & Have
  Jonas Alberts & Bo Franch-Mærkedahl

  Læs mere
 • Et ærligt stykke arbejde

  ”Jeg tror på, man kommer længst med ærlighed og gennemsigtighed, og det er de samme principper, som Bo og Jonas arbejder efter”. 

  Jeg er indehaver af Karl A Byg & Entreprenør og har lavet mange udgravninger til swimming pools. Jeg går op i at levere kvalitetsarbejde til mine kunder, og netop derfor fungerer samarbejdet med Regionens Hus & Have så godt, som det gør.